Ja kupiłem auto z Niemiec i w Polskim serwisie sprawdziłem całą historię auta - tylko może dlatego, że Octavia była jeszcze na gwarancji - jutro będę w serwisie to się zapytam jak to jest po okresie gwarancyjnym.
[O1] czarny osad/nagar na korku od oleju - zdjęcia
Zwiń
X
-
[O1] czarny osad/nagar na korku od oleju - zdjęcia
Mam pytanie do posiadaczy samochodów z silnikiem 1.6 SR
czy macie nagar pod korkiem wlewu oleju oraz na ściankach bocznych od wlewu?
pytam bo w moim 1.6AEE czegoś takiego nie ma ale w ojca 1.6SR jest i nie wiem czy tak ma być czy to wina lipnego oleju. Dodam, że nagar jest suchy i olejem przez korek nie sika. W AEE korek jest cały czas wilgotny.
Jak macie u siebie?
-
-
Ja mam AEE i rok wcześniej na oleju Mobil miałem maź pod korkiem http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=22777. Teraz zmieniłem olej na Motula i maź jest nadal (pojawia się tylko w okresie jesienno-zimowym)To nie wina oleju :lol:
Komentarz
-
-
kornat, i gregor6, nie chodzi mi o to masełko to wiem od czego sie robi przerabiałem w swoim AEE
simonlukas, masz taki czarny suchy nagar? jeśli tak to własnie o to mi chodzi.
Jak długo masz autko i jaki dokładnie olej lejesz syntetyk, pół-syntetyk czy minerał.
nie wiem od czego to sie zrobiło, możliwe że od lipnego olejup omimo tego, że oleju nie wyrzuca przez korek i jest cały czas suchy? Czy poprostu przy tym silniku tak jest, i dzieje sie tak przez jakieś opary czy inne cuda.
dodaje fotki jak to wygląda
Komentarz
-
-
Ja od zawsze leję półsyntetyka Mobila. Jeżdżę nią 5 lat a pierwsze 3 lata jej zycia nie wiem jaki był olej (kupiłem używaną). Teraz przebieg mam prawie 200.000 km. Ten osad u mnie czasem jest czarny a czasem rdzawy. Nie ma to wpływu na silnik i jego pracę. Według mnie to jest wina materiału użytego do konstrukcji tego elementu. Pewnie tam się to zbiera razem z oparami. Kumpel ma AKL'a w kombiku i ma 130.000 km przebiegu i ma to samo. Po prostu nie ma się czym przejmować
Komentarz
-
-
Osad może byc pochodną tej olejowo wodnej mazi pojawiającej się przy niskich temperaturach. Może wynikać ze zpecyficznej budowy pokrywy zaworów. Jeśli zdjąłbyś pokrywe zaworów i na elementach rozrządu i na głowicy byłaby taka skorupa to byłby powód do głębszego zastanowienia się nad kondycja silnika.Od 1997 roku Skoda. 97-99 Felicia 1.3 99-01 Octavia 1.9 TDI 90KM 01-08 Octavia 1.9 TDI 110KM 09-.. Superb 1.8 TSI & Octavia 1.6 Mint
www.gprk.pl
Komentarz
-
-
zgucio, ja powiem tak, te zdjęcia przypominają mi mojego fiata 125p. kiedy go posiadełm lało się do silnika ten sam olej co do skrzyń przekładniowych...był tylko jeden olej, niestety. wymieniało się go regularnie co 2-3 tyś.km. kiedy poraz pierwszy weszły na rynek oleje typu "elf" zapodałem go mojemu fiacikowi. po przejechaniu raptem 500 km zatarłem panewkę...powód, odlepiły się płaty czarnego syfu od miski olejowej i zapchały smog. kiedy rozebrałem silnik, pokryty był takim właśnie czarnym syfem.
mi się wydaje, że albo ktoś wcześniej używał lipnego oleju albo jeździł na wręcz krytycznym stanie, czyli prawie go tam nie było.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zgucioczy macie nagar pod korkiem wlewu oleju oraz na ściankach bocznych od wlewu?
Zamieszczone przez ufokiedy go posiadełm lało się do silnika ten sam olej co do skrzyń przekładniowychZamieszczone przez ufopokryty był takim właśnie czarnym syfem
Komentarz
-
Komentarz